גבר סגור רגשית: למה גברים נסגרים עם הרגשות שלהם ואיך להגיע לפתיחות רגשית?

תוכן עניינים

מה זה אומר להיות סגור רגשית?, יש איזה מחנק ביכולת שלנו לבטא רגשות. זאת אומרת הרגש קיים בתוכנו אבל אנחנו לא יודעים לתת את המקום הנכון ולנתב את הרגש, אנחנו לא מאפשרים לרגש לעבור בתוכנו.

המחנק הרגשי הזה מייצר ניתוק רגשי, אנחנו הופכים לטכניים יותר, פועלים מתוך אוטומציה וזה מביא לירידה משמעותית באיכות חיים ובכל המערכות יחסים שלנו.

המסע הרגשי של הגבר מפרך, זה עובר דרך שדות של הדחקה. זה לא לגיטימי לגבר להרגיש רגשות, “תהיה גבר” השתרש עמוק בתרבות שלנו, מושג נרדף להדחקה רגשית, ומתי שגבר נקשר רגשית זה אכן מעיד עליו שהוא כבר נלחם מלחמה גדולה וניצח אותה.

יש איזה משהו שצריך להתעלות מעל הרגש כדי לשרוד בעולם. אבל בדרך כלל אף אחד לא לימד אותנו מושגים כמו מודעות רגשית וההורים שלנו בדרך כלל לא ציידו אותנו בארגז כלים רגשי, כי בעצמם הם למדו להדחיק רגשות כדרך חיים לשרוד בעולם. אז המסע הרגשי של הגבר עוב

ההשלכות של גבר סגור רגשית

ההשלכות יכולים להתרחש בכל החזיתות, מערכות יחסים, קריירה, משפחה, איכות חיים. זה מתבטא בעיקר בריקנות שהולכת איתנו לכל מקום, איזו חוסר חשק, חוסר רצון לפעול בעולם.

ככל שאנחנו יותר סגורים רגשית יש פחות חיות וזה מגיע אפילו למקומות וראיתי כאלה לא מעט, שאין חיות בתנועה, אפשר לראות את זה בעיניים, את הברק, את הניצוץ הזה שמעיר אותנו כל בוקר בתלהבות. יש איזו השלמה שקטה עם המוות, משהו בתוכנו מת ואנחנו מתקשים להתרומם מהמקום הזה.

 

זוגיות עם גבר סגור רגשית

יש זוגיות שיכולה להיכנס לטייס אוטומטי, הזוגיות יכולה להפוך להיות רובוטית, הכל כי צריך וזה לא בא מהפנים שלנו, מהקרביים. מי אוהב לקרוא ספר בלי רגש?

זה הופך להיות תפל, וככה החיים מתחילים לאבד את הברק שלהם, יש איזה רייקנות שהולכת איתנו, לישון, לאכול, לחיות, לדבר, יש איזה ענן שעוטף לנו את הלב ולא מאפשר לנו להרגיש כלום.

ככל שמזניחים את העבודה הפנימית הרגשית ככה אנחנו מתרחקים מעצמנו יותר, עד שמגיע איזה רגע בזמן של משבר בזוגיות, הבת זוג כבר לא יכולה לקבל יחסים רובוטיים, חסר לה החום, הרגש, ההתייחסות, האכפתיות, האיזון. כאשר גבר מנותק רגשית אז היחסים הופכים להיות טכניים ומאוד חסרי סבלנות, אין את החוויה עצמה, ככה מערכות יחסים דועכות.

 

מדוע גבר מנותק רגשית?

נחלק את זה ל-2 אירוע פתאומי ואירוע הדרגתי.

  • אירוע פתאומי, טראומה,  חוויה קשה, לדוג’ תאונה קשה, אונס, מצב בריאותי פתאומי, פרידה קשה מבן הזוג, אובדן אדם קרוב לחץ גדול, שינוי קיצוני בקריירה, בסטטוס המשפחתי ועוד.
    למעשה החוויה, תהיה אשר תהיה, פוגשת אותנו במקום שאין מוכנות רגשית, אין בשלות להרגיש את החוויה במלואה. אז המערכת שלנו, כל כך גאונית, שיש מנגנון שלם בתוכנו שדואג לנתק אותנו כי אין בתוכנו את המוכנות לחוות את הטראומה במלואה.
  • אירוע הדרגתי- בתוך המשפחה שלנו, החברה, החיים סביבנו, אין הכרה ברגשות שלנו, אנחנו מרגישים דברים אבל אין לנו פלטפורמה לבטא אותם, זה יוצרת מהלך בתוכנו שהרגשות שלנו לא מקובלים במלואם מה שמביא בהדרגה להדחקה רגשית ברמות שונות.
    ככל שהרגשות שלנו לא מקובלים ככה הנתק הרגשי גדול יותר. כמובן, מערכות היחסים בבית מאוד משפיעות על זה. לדוג’ הורים לילדים שלא מאפשרים לבטא רגשות בבית, כמובן הם בעצמם לא מבטאים את הרגשות שלהם, וזה מביא בהדרגה את הילד להבין כי הרגשות שלו אין להם מקום בעולם והוא מתחיל להסתגר בתוך עצמו ולא מאפשר לעצמו לבטא את רגשותיו בצורה בריאה.

 

מה עושים כדי להיפתח רגשית?

 

חמלה

לעיתים הלב שלנו כל כך סגור, אנחנו מפחדים להרגיש, התרגלנו, משהו בתוכנו כבר התייאש. במצבים מהסוג הזה עבודה רגשית דורשת המון חמלה. נהרות של חמלה לכל החלקים שלנו, גם המנותקים, אנחנו צריכים ללמוד לטפס על הררי החמלה.

שינוי השקפה

סגירות רגשית מלווה לעיתים קרובות בהמון ביקורת עצמית, בכעסים על המצב, על החיים, על אחרים, שיפוטיות, כל הדברים הללו סוגרים את הלב ולא מאפשרים גדילה.

צריכים לעבוד על הפרטים בהשקפה על החיים, אותם פרטים שמרחיקים אותנו מהחיבור ללב שלנו. ככל שאנחנו לומדים לקבל את האחר ללא תנאי, לומדים לפתח כלים רגשיים נכונים בתוכנו,  אנחנו יכולים להכיל רגשות בצורה טובה יותר וזה מרחיב לפתוח את הלב.

סבלנות

רגשות אי אפשר לפתוח עם שעון חול מעל הראש, אנחנו צריכים להיות מאוד סבלניים לתהליך כולו, למה הדבר דומה, לתהליכים בטבע, לבשלות של פרי, יש לו תהליך שלם שהוא עובר על שהוא מגיע לבשלות, ככה גם הרגשות שלנו, הם עוברים תהליך של הבשלה.

התבוננות

אנחנו יכולים להגיע למבוי סתום, הלב נסגר ככל שיש יותר פער בין הרצונות שלנו למציאות שאנחנו חיים, ככל שאנחנו יותר מזוהים עם הרצונות הללו, ככה אנחנו מתחילים לחיות את הפער הזה, אותו פער ממש סוגר לנו את הלב, אנחנו מחכים, שנהיה עשירים יותר, בריאים יותר, שמחים יותר.

אבל אין למה לחכות, אנחנו צריכים ללמוד איך אנחנו מתבוננים ברגשות שלנו מבלי להזדהות עם הדמיונות שלנו, אנחנו צריכים ללמוד איך אנחנו צינור שדרכם הרגשות שלנו עוברים מבלי להיתפס בהם ולהיאחז בהם.

 

הבנה – יש קשר בין מחשבה, רגש וגוף.

הגוף מגיב לכל תנועה מחשבתית ורגשית שלנו, כאשר אנחנו עצובים אז גם דופק הלב מושפע מזה ואיזה הורמונים מופרשים לדם, יש כל הזמן קשר בין הרגשות שלנו לתהליכים שמתרחשים אצלנו בגוף, ככה פחד שהוא לא פרופורציונאלי יכול להחליש את מערכת החיסון שלנו ממש.

אנחנו צריכים ללמוד את החיבורים הללו בין המחשבה הרגש והגוף לעומק, תפיסה נכונה פותחת לנו צוהר להתחברות עמוקה יותר לעצמנו ומודעות לתהליכים הרגשיים שקורים בתוכנו.

 

רוצים להגיע לפתיחות רגשית טובה יותר?

אנחנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים למטה ולקבוע פגישת ייעוץ קצרה וממוקדת בנושא שיפור פתיחות רגשית בולהתחיל להנות משיפור משמעותי כבר מהפגישה הראשונה