משבר בזוגיות בהריון? את לא לבד! כך תתמודדו עם המצב

תוכן עניינים

מזל טוב, לא רק על ההריון, גם על המשבר. משבר יכול לקחת את הקשר לשלבים הבאים שלו.

צריכים להבין איך להכיל את המשבר ומה עושים איתו.

איך אפשר לקחת את השברים ולהדביק אותם חזרה למשהו חדש, שלם יותר, מבין יותר, גדול יותר ממה שהיה קודם וזו הגאונות האמיתית, איך צומחים מתוך המשבר,  איך הופכים משהו שלילי, מוריד ומייסר למשהו שמדייק את עצמנו עוד יותר בתוך מערכת היחסים, מזקק את הרצון האמיתי שלנו ומעורר אותנו להתפתחות.

בית ספר הטוב בעולם להתפתחות פנימית של האדם היא הזוגיות שלו. אנחנו עומדים לפני הזדמנות פז של ממש להתפתח.

משבר בזוגיות בהריון

מה הם הגורמים למשבר בהריון?

  • שינויים- הריון זה עניין מורכב, נוצרים חיים בתוך האישה. השינויים ההורמונלים, קצב החיים, מייצרים המון תהליכים חדשים בתוך הבית.
  • פחדים- עיתים התהליכים האלה מציפים בתוכנו פחדים. פחדים משינויים, פחדים הישרדותיים, פחדים מהקשר הזוגי שלנו, נכון או לא נכון עבורנו, יש המון סימני שאלה וקשה לנו להתמודד בבת אחת עם כל כך הרבה חזיתות.
  • כאבים- כל התהליכים הפנימיים המתרחשים בתוך הזוגיות מייצרים הצפה של כאבים. הכאב גורם לנו לסגור את הלב ולסמן את בן הזוג שלנו כחשוד הפוטנציאלי בכאב הזה. במקומות שקשה לנו להכיל את הכאב הזה אנחנו נסגרים ומרחיקים את בן הזוג.

מה עושים כאשר יש משבר בהריון?

 

1. הכלה, הכלה, הכלה-  

הגבר צריך פה לגלות יכולות הכלה מופלאות, האישה עוברת שינויים הורמונליים, רכבת הרים של רגשות והגבר כאן צריך לגלות בגרות יוצאת דופן וללמוד להכיל את הרכבת הרים ולא לפוצץ הכל ולברוח. למעשה בריחה זה הפיתרון הכי קל ודווקא ההתמודדות זה האתגר האמיתי.

היכולת של הגבר להכיל את האישה במצבים הללו מייצר בתוך האישה אמון. ואין דבר יקר יותר מאמון עבור מערכת יחסים. מעבר לזה, כל אחד מאיתנו צריך ללמוד להכיל את הכאבים והפחדים שצפים בתוכו ומתוך המקום הזה שאנחנו מכילים את עצמנו אנחנו יכולים להכיל את בן הזוג.

 

2. לא לקבל החלטות- 

יש נטייה בתוך משבר לקבל החלטות הרות גורל, אבל לעיתים דווקא לא לקבל החלטה זה הדבר הנכון, כי דברים ישתנו, וכאשר יש מוכנות משני הצדדים לעבוד על עצמם אנחנו יכולים לצלוח משברים. זה חלק מהזוגיות ליפול ולקום, להמשיך ללכת וללמוד.

יש לנו עבודה משמעותית ללמוד את השפה הרגשית אחד של השניה. מעבר להכל, יש כאן בקרוב תינוק משותף מה שקושר אותנו לחיים שלמים ביחד בצורה כזו או אחרת. אנחנו נצטרך ללמוד להסתדר ביחד, אז החלטות נמהרות זה הדבר האחרון שאנחנו רוצים.

3. ללמוד לריב נכון- 

אין בעיה עם הריב עצמו, הבעיה מתחילה שהריב בין בני הזוג מתלקח ומגיע למחוזות רחוקים, היכולת שלנו לתחום את הריב לדבר הספציפי, מאפשר התמודדות פשוטה יותר, קלה יותר. לעיתים התלקחות מביאה להתלהטות שגורמת לנו להוציא מילים קשות, והמילים הללו פוגשים לב אוהב שיכול בפוטנציאל להיסגר להמון זמן, צריכים להיות מאוד זהירים לאן אנחנו מרחיקים לכת.

ריב מקומי יכול להיות בריא כל עוד אנחנו בשליטה שם, ריב גלובלי יכול לקחת אותנו להפלגות רחוקות מבן הזוג, ועכשיו כל אחד רב עם עצמו.

4. למידה רגשית- 

אנחנו צריכים ללמוד כיצד לנתב את הרגשות שלנו, איך אנחנו לא מפילים את כל האחריות על בן הזוג, איך אנחנו לוקחים אחריות על הרגשות שלנו ומתחילים להבין שבן הזוג הוא לא המקור לכל הבעיות שלנו, הוא רק חושף את מה שקיים בתוכנו ממילא.

5. גמישות, אין מה לחפש צדק-

כל אחד צודק בעולם שלו, אנחנו צריכים ללמוד איך להיות צודקים ביחד, איך אנחנו בונים גשר בין הצודק שלי לצודק שלה.

היכולת הזאת היא יכולת שיכולה להביא את הזוגיות למחוזות מאוד מיוחדים, כי הגשר הזה יכול להחזיק משפחה שלמה ולחזק את הקשר. אין מה להילחם על צודק כי הצודק שלי זה לא הצודק שלה, והיכולת להבין את זה לעומק מאפשרת פתיחות.

6. לפנות לעזרה- 

היכולת שלנו לשים את האגו בצד ולפנות לגורם שיכול לעזור לחבר אותנו למה חשוב באמת זה דבר מאוד חשוב. כל אחד מהצדדים צריך ללמוד דברים חדשים, כי הדברים שאנחנו כבר יודעים הביא אותנו למצב הזה שאנחנו נמצאים בו. אז עצם העובדה שאנחנו יכולים ללכת לטיפול זוגי ולהתפתח רגשית וכתוצאה מזה זוגית, יכול להביא את הקשר למקום טוב יותר.

לעיתים הבושה מספרת שללכת לייעוץ זה אומר שנכשלנו, אבל הטעות הנפוצה הזאת משאירה אותנו במקום שלנו, סגורים בתבניות שלנו ובמשברים שלנו. היכולת לפנות לעזרה מייצר גורם שלישי שעוזר ללמוד ולהתפתח מתוך המשבר הזוגי בהריון.

 

מרגישים צורך לקבל סיוע מקצועי?

אנחנו מזמינים אתכם לקבוע פגישת ייעוץ קצרה וממוקדת בנושא טיפול במשברים בהריון ולקבל את כל הכלים שיעזרו לכם להתמודד עם המצב בצורה הכי נכונה.