איך להתגבר על פחד: כך תבצעו שחרור פחדים בצורה נכונה

תוכן עניינים

אנחנו יכולים להסתובב עם פחד שבוער בתוכנו כמו גחל לוהט, כל הזמן הפחד נוכח. בערות ובשינה, בשווקים ובצהרי היום, הפחד כל הזמן לוחש ורוגש. איך להתגבר על פחד כל כך גדול, ניכר שהפחד משתלט על חיינו וזה ניכר, בתחושה כל הזמן של חסר בתוכנו, כמו איזה בור שיש תחושה שאף פעם לא יתמלא.

איך להתגבר על פחד

לא משנה מה אומרים לנו, כמה מנסים להרגיע אותנו, הפחד הזה כמו קוץ שכל נגיעה, אפילו לטיפה, יכולה להעיר את הכאב. הפחד גורם לנו לשיתוק, לחוסר אונים. פחד יכול לקחת אותנו לקצוות.  פחד זה נושא מאוד רגיש, כי זה נוגע בשורש של חוסר האמונה שלנו, הפחד חושף את המקומות הכי רגישים בתוכנו. 

 

מהו מקור הפחד שלנו? 

הפחד נולד כאשר אנחנו פועלים בניגוד לטבע הרוחני שלנו. מה זה אומר לפעול בניגוד לטבע הרוחני שלנו? זה לפעול נגד האחדות. נניח ועשינו פעולה מסויימת, לדוג' בגדנו בבן הזוג שלנו, הפעולה של הבגידה היא פעולה כנגד האחדות.

בגלל שבשורש שלנו אנחנו מחוברים לנאמנות, הבגידה היא פעולה הנוגדת את כללי האחדות. כללי האחדות, הם כללים שכולנו יכולים להרגיש אותם, כמו אהבה, נתינה, אמת, עצם הפעולה שאינה תואמת לכללי האחדות מולידה פחד פנימי שאותה הפעולה שעשינו בניגוד לאחדות, תחזור עלינו בסיבוב.

כמו לזרוק בומרנג (הפעולה כנגד האחדות הכוללת), ועכשיו הפחד זה שאותו בומרנג יחזור ויפגע בנו בעתיד (התוצאה של אותה פעולה כנגד האחדות). הפחד זה מהתגובה שאנחנו נשלם על אותה פעולה לא אחדותית שעשינו. 

 

דמיונות

הפחד יכול לעבוד הפוך מהרציונל, אנחנו יכולים לפחד מעניין כלשהו שיקרה בעתיד הקרוב או הרחוק. לדוג' אנחנו יודעים שעוד שבועיים מגיע המנהל של המפעל לבדוק את התפוקה שלנו, ואז מתעורר הדמיון, מה יקרה, אולי אני יפוטר? אנחנו נכנסים לתוך דמיון והוא ממש חי, אנחנו מריצים את הסרט בראש, הגרוע ביותר שיכול לקרות ואז חיים מתוך התפיסה הזאת, מתנהלים כאילו כבר פוטרנו מעבודה.

אז אנחנו נמצאים כל הזמן בלחץ, כבר מריצים בראש את הסרט שאנחנו בלי עבודה, מקבצי נדבות, ואז חיים את זה כמו מציאות אמיתית. ואז הפחד משתלט, הדמיון בראש משתלט עלינו, ואנחנו מרגישים רגשות על גבי אותו סרט שאנחנו מריצים.

בפועל, יש עוד שבועיים את הביקור של המנהל, אבל אנחנו כל השבועיים נמצאים בדמיון ומרגישים שמפטרים אותנו. אנחנו מאוד מזוהים עם מה שקורה בתוך הדמיון שלנו.

אנחנו מגיבים לזה ומייחסים לדמיון המון כוח. וזה משתלט על כל ההוויה שלנו, כי אנחנו נכנסים לתוך סרט שמרגיש מאוד אמיתי. השלב הראשון ל- איך להתגבר על פחד הוא להבין שאנחנו צריכים ללמוד לא לתת את הכוח שלנו לדמיון. לזהות מתי הדימיון מחליש אותנו, מעורר בתוכנו תנועות עזות בנפש ולבחור אחרת. 

 

המוח לא יודע להבחין בין דמיון למציאות 

הגוף מגיב לדמיונות, אנחנו נדמיין את עצמנו סוחטים לימון לתוך הפה, עצם הפעולה תעורר משהו בתוכנו. איפה הדמיון שלנו מטייל? כמה אנחנו ערים לו, איפה מרכז תשומת הלב שלנו? אנחנו נמצאים חלק גדול מהזמן על אוטומט, אנחנו במצב פאסיבי, יש את הדמיון והדמיון פועל עלינו בעוצמה, זה מהפנט את כל החושים שלנו ואנחנו פועלים מתוך הדמיון.

מפחדים ממצב עתידי, ממה יקרה מחר, וזה פחד אמיתי, מוחשי, והגוף מגיב. כמו פחד להיות חולה, יש תסמין מיד אנחנו נכנסים לדמיונות. ככה אדם בריא יכול לקבל את הבשורה על מחלת סרטן ורק מהפחד מצבו יכול להחמיר באופן קיצוני ולא פרופורציונלי לשלב בו הוא נמצא במחלה. רק מעצם הדמיון עצמו אנחנו יכולים להביא את עצמנו למצבי קיצון.

ניקח לדוג' היפנוזה, עצם העובדה שאנחנו מדמיינים בזמן התהליך ההיפנוטי שהעט זה בעצם סיגריה דולקת, אנחנו מקבלים כוויה של ממש, פיזית. למה? איך זה ייתכן? הדמיון כל כך עוצמתי שהוא יכול להשאיר חותם על הגוף הפיזי, עד כדי כך הדמיון שלנו עוצמתי. 

 

7 צעדים איך להתגבר על פחד

 

1. מודעות

אנחנו מדומיינים, לזהות מתי אנחנו נמצאים בתוך הבועה של עצמנו. לעיתים אנחנו לא מודעים לפחד, והוא מנהל אותנו מאחורי הקלעים. הפחד הופך להיות הרקע. אנחנו כבר חיים דרכו, אנחנו שמים המון תשומת לב עליו, וכל דבר קטן מזכיר לנו שאנחנו חיים בצל של הפחד. 

מודעות מנטלית- 

מודעות לפחד, זה תנאי הכרחי להתגבר עליו. ללא מודעות מתי הפחד פוקד אותנו, אנחנו  נהיה על אוטומט, והפחד יהפוך להיות זולל אנרגיה שקט, אנחנו לא נדע על קיומו, והוא יחמוק מתחת לאור המיקרוסקופ של המודעות שלנו. ללא מודעות לפחד, הפחד ינהל אותנו ולא אנחנו את הפחד. יתהפכו היוצרות, אנחנו חייבים ללמוד לפתח מודעות לרגעים בהם אנחנו פוחדים.

התמודדות עם פחדים

מודעות רגשית-

איך מרגיש הפחד?, מה זה עושה לנו ברגש? איפה אנחנו מרגישים את הפחד? בגרון, בבטן. עצם העובדה שאנחנו מודעים לאיך זה מרגיש הפחד, אנחנו מפתחים מודעות לאופן בו הפחד מתנהל בתוכנו.

ואנחנו יכולים לצאת מהאוטומט למקום חדש של מודעות רגשית. בטיפול רגשי אנחנו לומדים איך להניע את הפחד בתוכנו. ללא מודעות רגשית, הפחד הופך להיות ללא תנועה בגוף, וזה יוצר קיבעון, תקיעות. הפחד משחזר את עצמו, אנחנו צריכים ללמוד להניע את הפחד, ע"י מודעות ונשימה נכונה אנחנו יכולים להתגבר על הפחד. 

 

2. למידה והתפתחות

ברגע שאנחנו מודעים לפחד, אז השלב הבא הוא להפוך את אותו פחד דומיננטי למצומצם עד לא רלוונטי, כל עוד הפחד תופס הרבה מקום בחיים שלנו, אנחנו צריכים לחקור ולהתפתח לגבי אותו נושא. לדוגמא אנחנו מפחדים להיות עניים, אז נושא המחקר שלנו יהיה ממון. אנחנו נחקור את הנושא. נעמיק בו, נלמד מה המשמעות של ממון מבחינה רוחנית. 

 

3. הפחד השורשי שמתחת לפחד

דוגמא נוספת על איך להתגבר על פחד יכולה להיות שיש לנו פחד שלא תהיה לנו דירה על שמנו, והפחד הזה מנהל אותנו, כל הזמן שאנחנו רואים בית למכירה משהו בתוכנו מתכווץ, כל פעם שמישהו מזכיר את הנושא, אנחנו יכולים להרגיש את הפחד.

אז הפחד הוא נראה משהו מאוד ספציפי- פחד שלא תהיה לנו דירה. אבל הפחד הוא רק הסימפטום, יש פחד עמוק יותר מתחת לפחד. למה אנחנו רוצים את הבית? אנחנו רוצים להרגיש ביטחון.

הפחד האמיתי הוא שאנחנו מפחדים שלא נרגיש ביטחון. אז ברגע שאנחנו עולים על הפחד האמיתי, אנחנו מבינים שזה לא הדירה, הכסף, הוא מה שזה לא יהיה, כל אלו רק סימפטומים. 

מתחת לכל סמל יש משמעות עמוקה ושורשית יותר. מה שאנחנו באמת, באמת רוצים, זה משהו אחר לגמרי ממה שהפחד מספר, הפחד רק מרמז לנו לאיזה כיוון ללכת. מה שאנחנו באמת רוצים זה להרגיש ביטחון. נניח ויש את התחושה של הביטחון, אז כבר לא צריך את הבית, זה כבר הופך להיות לא רלוונטי. 

מעבר לכך,  כל עוד אין לנו הרגשה של ביטחון, אז אנחנו קיבלנו את הבית, אבל אז חסר לנו עוד בית להרגיש בטוחים, ככה המנגנון עובד, חוק הפי 2, כל עוד אנחנו רודפים אחרי הדברים הלא נכונים, נשיג אותם, ואז נגלה שאנחנו רוצים פי 2, ככה אנחנו רודפים אחרי רוחות רפאים.

כשלמעשה אנחנו רודפים אחרי הרגשה טובה, הרגשה של ביטחון.  אנחנו צריכים לגלות את הפחד האמיתי שלנו, השורשי יותר. זה ישר לוקח אותנו להתחבר לאמת עמוקה יותר ולגלות את הרצון האמיתי שלנו. 

 

4. מתן תוקף. הזדהויות 

אנחנו מזהים משהו 'כבעיה', לדוג' אנחנו מקבלים בשורה שדודה מחוץ לארץ מגיעה לבקר שבוע הבא, ואנחנו מאוד חוששים מהפגישה, אוטומטית אנחנו מדמיינים ומרגישים מה הולך לקרות עוד שבוע.

ולאורך כל השבוע אנחנו יכולים להיות מוטרדים מאותה פגישה. הפגישה תהיה כמה שעות, אבל אנחנו נהיה מוטרדים במשך ימים שלמים. כאשר אנחנו לא מצליחים לנהל את הפחד, הפחד שולט עלינו. ואנחנו חיים אותו בכל רגע נתון.

כי אנחנו מאוד מזוהים איתו. ככל שאנחנו יותר מזוהים עם הפחד ככה יש לו השלכות יותר מרחיקות לכת עלינו, על איכות החיים שלנו. ככל שמתן התוקף יותר חזק ככה יש יותר הזדהות עם הפחד. אנחנו צריכים ללמוד כיצד להטיל ספק בפחד,  ע"י הטלת ספק אנחנו מחלישים את העוצמות של ההזדהות עם הפחד ואנחנו יכולים ע"י אימון ותרגול להכחיד אותו. 

 

5. התמודדות – הפחד הוא חבר

ככל שאנחנו מסנוורים מהפחד, ככה גם אנחנו סולדים ממנו, מסרבים לעמוד מולו וליישר מבט עם הפחד. אנחנו נוטים לברוח מכל דבר שמזכיר את הפחד. אבל ככל שנלמד להתחבר לפחד ממקום אחר, ממקום מכיל יותר, אוהב יותר.

הפחד לא בא לעשות לנו רע בחיים הוא מגיע לסמן לנו איפה יש חלל באמונה. לפתוח את תיבת הפנדורה של הפחד- אנחנו יכולים להריץ בתוכנו את המקרה הכי גרוע שיקרה בגלל הפחד ולאט לאט להתמודד להכיל את זה, עד שהפחד כבר לא מהווה איום, כל עוד הפחד כל הזמן שם, ואנחנו מפחדים להסתכל עליו, הוא יכול לקחת שליטה על החיים שלנו ולהתחיל לנהל אותם.

אנחנו רוצים להפוך את הפחד לחבר, להתיידד איתו ולחיות לצידו, עד שהפחד מספיק מקובל, עד כדי כך שהוא יכול ללכת, בלי התראה, ככה באיזה בוקר שמשי אחד.  

 

6. לפחד יש תפקיד חשוב

אנחנו לעיתים כל כך רוצים להיות כבר אחרי הפחד, ששכחנו שיש לו תפקיד חשוב. הפחד תפקידו להיות להניע אותנו לפעולות יותר אחדותיות ולהתקרב לבורא, הפחד בהיפוך אותיות זה דחף, אנחנו מפחדים לפספס את ההזדמנות שיש לנו להתפתח ולגדול, הפחד יכול להיות מנוע רב עוצמה להתפתחות. 

 

7. הודייה לפחד

כאשר אנחנו מרגישים פחד, אנחנו מתקשים להיות בהודיה. כי הפחד מרכז את כל תשומת הלב בבעיה עצמה. אז אנחנו רואים דרך הפחד ולא מכירים בכל המתנות שיש לנו.

כאשר אנחנו מבינים את התפקיד של הפחד בחיינו אנחנו יכולים להכיר תודה. הודיה זה הדרך שלנו להכיר בטביעת האצבע של הבורא בכל דבר בחיינו ולדבוק בו.

 

רוצים להתגבר על הפחדים אחת ולתמיד?

אנחנו מזמינים אתכם לקבוע פגישת ייעוץ קצרה וממוקדת עם סיון ורן בנושא טיפול והתמודדות עם פחדים ולראות שיפור משמעותי כבר מהפגישה הראשונה